Taco Ganzevoort is sinds 1994 professioneel fotograaf. Na het volgen van de Academie voor Fotografie te Amsterdam vestigde hij zich in Harlingen. Dit is een praktische basis gebleken voor fotografie in verschillende provincies.

De Academie heeft gezorgd voor een gedegen technische achtergrond alsmede het leveren van zeer hoge kwaliteit. Daarnaast zijn zoveel vormen van fotografie aan bod gekomen en vervolgens uitgevoerd in de loop der jaren, dat de mogelijkheden eindeloos te noemen zijn.

Als fotograaf staat Taco zoals gezegd bekend om zijn hoge kwaliteit bij aflevering van de foto’s maar ook voor de kwaliteit van het product op de langere termijn.

Het vakmanschap breidt zich verder uit naar kennis van de fotografie vóór de intrede van de digitale fotografie. Een studio en een donkere kamer (doka) zijn dan ook voorhanden.

Ook de verschillende camera’s waar gebruik van wordt gemaakt zijn hierop uitgekozen waardoor hoge resolutie foto’s gemaakt kunnen worden voor digitale verwerking, maar evenzo foto’s die van goede afdrukkwaliteit zijn.

Het tot stand komen en uitvoeren van de opdracht is altijd in overleg gezien het belang van de inbreng van de specifieke wensen en daarnaast de mogelijkheden van de fotograaf.

Hierin is zijn rol meedenkend en flexibel, zijn invloed zorgvuldig en creatief en is zijn jarenlange ervaring van grote waarde gelet op het opgebouwde netwerk van ketenpartners.

Taco Ganzevoort heeft zich niet gespecialiseerd in een bepaalde vorm van fotografie. Dit is een bewuste keuze vanwege de dynamiek van het vak en het contact met klanten in uiteenlopende settingen. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat een opdracht vaak uitmondt in een combinatie van opdrachten of een vervolgafspraak voor aanvullende fotografie.

Tenslotte is het van belang om te weten dat betrouwbaarheid en nauwkeurigheid net zo bij Taco passen als kwaliteit en vakmanschap waardoor met recht gesproken kan worden van een gedegen basis in de fotografie.